Hoe maak je een zelf je eigen website?

Het internet biedt oneindig veel mogelijkheden tegenwoordig. Je kunt bijvoorbeeld je eigen website maken en hier geld mee verdienen. Je kunt een blog beginnen, een webshop of een pagina voor je producten of diensten. Maar hoe maak je dan zo’n website? Hoe zorg je ervoor dat je er succes mee boekt. Om je hiermee op weg te helpen hebben we onderstaande stappen vastgelegd.

Wat komt er op je website?

De eerste stap is bepalen wat je eigenlijk wil bereiken met je website. Voordat je goed weet wat je wil bereiken kun je geen goed plan opstellen, en een goed plan is een ander essentieel punt. Het is eigenlijk hetzelfde als het bouwen van een huis, dat doe je ook niet zonder tekening. Dus bepaal eerst wat je wil en hoe je website er ongeveer uit moet komen te zien, en start dan met bouwen. Hieronder hebben een aantal vragen op een rijtje gezet waarop je antwoord moet zien te vinden voordat je verder gaat.

  • Wat is je doel met de website?
  • Wil je informatie geven, iets verkopen of is het meer een visitekaartje?
  • Hoe moet het navigatiemenu eruit komen te zien?
  • Wil je een blog op je website?
  • Wil je er een webshop aan koppelen?

Het antwoord is ook belangrijk voor het bepalen van de websitebouwer die je wil gebruiken.

Kies een programma voor je website

Vervolgens moet je een hosting site zoals WordPress uitkiezen. Hierin kun je zelf een website ontwerpen en bijhouden. Kijk naar de mogelijkheden en prijzen en bepaal wat voor jouw website het beste is.

Bedenk een huisstijl voor je website

De huisstijl van je website is heel belangrijk en moet in lijn met de stijl van je gehele bedrijf. Je huisstijl is overigens veel meer dan alleen je logo en de naam. Je kunt er je identiteit mee duidelijk maken, en jezelf onderscheiden van je concurrenten. De stijl komt terug in bijvoorbeeld je naam, logo, taalgebruik, afbeeldingen en communicatie. Zorg voor een duidelijk beeld van je website en bedrijf, en laat dit via alle kanalen terugkomen. Herkenbaarheid is namelijk ontzettend belangrijk in deze tijd.

Zorg voor een goede vindbaarheid

Wanneer je website zowel van de achterkant als de voorkant goed in elkaar zit is het tijd om bezoekers te trekken. Je website wordt natuurlijk niet zomaar gevonden. Je moet ervoor zorgen dat je bezoekers trekt en deze ook behoudt. SEO is hiervoor heel belangrijk. Dit heeft met heel zaken te maken, maar onder andere het gebruik van relevante zoektermen is hierbij van belang. Je kunt dit zelf doen, maar als je niet genoeg kennis hebt kun je er ook mensen of een bureau voor inhuren.

Je kunt dit, en andere zaken, vervolgens analyseren in Google Analytics. Hier kun je onder andere de prestaties van je website en het gedrag van je bezoekers analyseren. Op basis daarvan kun je weer verder optimaliseren. Zo blijf je de website verbeteren en kun je er meer uithalen.

Website laten bouwen?

Toch liever een website laten bouwen na het lezen van dit artikel? Internetbureau Wux is hier dé specialist voor. Neem vrijblijvend contact op via hun website; www.wux.nl.

Show More
DeusTheme @ Instagram