De meest gebruikte web browsers van 2021

Als je een webpagina wilt bekijken, heb je een webbrowser nodig. In de loop der tijd zijn er heel wat webbrowsers om op het internet te surfen. Zie jij de bomen door het bos nog? Wij geven je het overzicht in de meest gebruikte web browsers van 2021.

Uit globale onderzoeken hieronder de meest gebruikte webbrowsers op een rijtje:

Google Chrome 55%

De Google Chrome browser staat met stip bovenaan als het neerkomt op de meest populaire webbrowser. Dat komt mede ook doordat op de mobiele telefoons die op Android draaien, zoals de Samsung toestellen, standaard de Google Chrome browser staat geïnstalleerd. Een voordeel van deze browser is dat het zichzelf update zodra er een nieuwe en betere versie bestaat.

Safari (Apple) 27%

Zoals de Google Chrome standaard is voor Android, is browser Safari de standaardwebbrowser van de Apple toestellen. Een van de meeste verkochte telefoons. Goed verklaarbaar dus, waarom Safari op de tweede plaats staat. Safari is ontwikkeld is door Apple, is stabiel en veilig en draait op de mobiele telefoons als Mac computers en laptops.

Samsung Internet 5%

Alhoewel Samsung gebruikt maakt van Google Chrome, heeft Samsung Electronics ook een eigen webbrowser gemaakt. De Samsung Internet Browser oftewel de Samsung Internet of S Browser, speciaal voor mobiele telefoons. Deze mobiele webbrowser voor smartphones en tablets is vooraf geïnstalleerd op de Samsung Galaxy-apparaten.

Firefox 4,8%

Mozilla Firefox met het logo van een vosje die zich om een wereldbol gedraaid heeft, is een gratis en opensource-webbrowser ontwikkeld door het Mozilla-project en vrijwilligers. Het is een van de meest veilige browsers, omdat het niet met het besturingssysteem geintegreerd is,

Microsoft Edge 3%

Voorheen heette deze broswer Internet Explorer. In 2015 werd de nieuwe versie gelanceerd die gepaard ging met een nieuwe naam. Microsoft Edge is stabiel en snel en wordt als standaard browser meegeleverd op alle apparaten die op Windows 10 draait. Een groot voordeel is dat deze browser niet alleen op Windows computers kan draaien, maar ook op Mac computers en ook op Android en IOS toestellen.

Microsoft Edge Legacy 1,5%

Microsoft Edge Legacy is de HTML-gebaseerde browser die momenteel de standaardbrowser is op Windows 10-pc’s. Ondersteuning voor Microsoft Edge Legacy stopt echter in maart 2021. De nieuwe Microsoft Edge is onlangs uitgebracht en beschikbaar voor Windows 7, 8.1 en 10 en tevens voor macOS, iOS en Android.

Internet Explorer 1%

Een van de oudste webbrowsers is Internet Explorer uit 1995 dat ontwikkeld werd door Microsoft. Een paar jaar daarna was het de meest gebruikte webbrowser ter wereld. Door veiligheidslekken en de komst van de andere webbrowsers, is de populariteit in de loop der tijd afgenomen.

Show More
DeusTheme @ Instagram