Hoe hou je jezelf gemotiveerd voor je werk?

Wat je ook wil of moet bereiken in je leven, het wordt een stuk makkelijker wanneer je gemotiveerd bent en blijft. Je gaat nooit continu gemotiveerd zijn en dat hoeft ook helemaal niet, het gaat er dan om dat je ook zonder motivatie de discipline opbrengt om te doen wat je moet of wilde doen. Om je motivatie en discipline te boosten kun je wel een aantal dingen doen. Hieronder gaan we hiernaar kijken en dan specifiek gericht op je werk. Hoe blijf je hier nou gemotiveerd voor?

Stel doelen vast

De eerste tip is een op het oog simpele tip die in de praktijk een stuk lastiger blijkt te zijn. Belangrijk hierbij is ook om concrete doelen te stellen, in kleine stapjes. Het is heel goed om een groot doel te stellen waar je een jaar of zelfs langer voor nodig hebt, maar omdat de weg hiernaartoe heel lang is blijft dat doel te vaag. Door het op te delen in kleinere doelen maak je het concreter en meer haalbaar. Telkens wanneer je een klein doel behaald geeft je dit vervolgens nieuwe motivatie om door te gaan. Blijf dit doen, behaal alle kleinere doelen en na een tijdje heb je ook het grote doel behaald.

Vertel iemand wat je wil bereiken

Wanneer je een doel hebt vastgesteld, en hiervoor zoals hierboven beschreven kleinere doelen hebt gemaakt, is het verstandig om dit aan mensen te vertellen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die hun doelen delen met anderen 35 procent meer kans hebben om die doelen te behalen. Het is hierbij ook belangrijk om regelmatig de voortgang te bekijken. Dit werkt het beste wanneer je het deelt met iemand die ook graag een aantal doelen wil behalen, zodat je oprecht geïnteresseerd bent in elkaar en elkaar kunt motiveren.

Maak je eigen deadlines

Door jezelf deadlines op te leggen kun je huidige zelf verbinden met je toekomstige zelf. Door op te schrijven dat je over 30 dagen iets bereikt wil hebben maak je het tastbaar, en zul je er veel voor over hebben om datgene over 30 dagen ook daadwerkelijk te bereiken. Het opleggen van een deadline voor jezelf motiveert je om er daadwerkelijk aan te beginnen, en om door te zetten wanneer je even geen zin meer hebt.

Geef jezelf zo nu en dan een complimentje

Dit lijkt een wat vreemde tip, maar positieve gedachten helpen je ontzettend om gemotiveerd te blijven. En jezelf een complimentje geven werkt hier heel goed voor. Wanneer je tegen jezelf zegt dat je goed bezig bent en dat het je gaat lukken, wordt de kans echt groter dat het ook gaat lukken. Wees dus lief voor jezelf en sta stil bij de dingen die goed gaan.

Vertrouw op jezelf

Ook dit is een wat vreemde tip wellicht, maar door in jezelf te geloven boost je jouw motivatie. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die geloven dat wilskracht en discipline een belangrijke motivator is, minder dingen uitstellen, gezonder eten en minder snel geld uitgaven. Geloof dus in jezelf en de motivatie zal volgen!

Show More
DeusTheme @ Instagram